Welkom in het vakantiehuis Lous Cloutets

Het vakantiehuis

 

Het vakantiehuis Lous Cloutets ligt in de Franse  Cévennes, een ruig en authentiek natuurpark dat een prachtig uitgangspunt vormt voor een rustige natuurvakantie. Het huis is volledig in cevenolse stijl gebouwd: natuurstenen muren en een traditioneel leistenen dak. Lous Cloutets maakt deel uit van de gemeente St. Frézal-de-Ventalon en staat op een stuk geaccidenteerd terrein van zo'n 6000m2; er zijn geen directe buren.  Het vakantiehuis ligt op circa 5 kilometer van de hoofdweg alwaar zich een winkel bevindt. Florac ligt op 30 km en Alès op 45 km afstand.

Het huis is niet volledig per auto bereikbaar, u kunt op ongeveer 50 meter van het huis, boven aan de weg parkeren.

De inrichting


Het huis heeft een oppervlakte van 120m2 en is van alle gemakken voorzien. In de ruime woonkamer met vloerverwarming is een zithoek rond de open haard en in de grote, volledig uitgeruste woonkeuken nodigt het Godin-fornuis u uit om uw kookkunsten te laten zien.

Op eerste verdieping zijn twee slaapkamers:

(1 bed van 160x200, 2 eenpersoonsbedden), een ruime badkamer en een ontspanningsruimte met een comfortabele bedbank.

Op de verschillende terrassen rond het huis is het elk moment van de dag goed toeven en kunt u genieten van het prachtige uitzicht en de overweldigende stilte. Het huis is geschikt voor maximaal 5 personen, maar u kunt er ook prima met z'n tweeën of alleen komen genieten.

Activiteiten

 

De natuur vormt het uitgangspunt voor uw verblijf in Lous Cloutets. Gelegen in het Parc National des Cévennes, biedt dit prachtige en beschermde natuurgebied eindeloze mogelijkheden om te wandelen en te fietsen. Om een dag heerlijk te ontspannen zijn er in de buurt meerdere zwemgelegenheden.

Verder kunt u vanaf Lous Cloutets excursies ondernemen om bijvoorbeeld de Gorges du Tarn te bezoeken of de twee hoogste toppen van de Cévennes: de Sommet de Finiels (1699m) en de Mont Aigoual (1700m). In de zomermaanden zijn er overal lokale markten met streekprodukten. Verwen uzelfs en proef de bekende pélardon geitenkaas of een overheerlijk taartje van crème de marron.